100% Natuurlijk product

Feiten en weetjes over sperma

Sperma is wit en slijmerig. Tijdens de seks geeft het extra opwinding als u veel sperma spuit. Maar er zijn nog veel meer dingen die u misschien nog niet wist over sperma. We bespreken de meest gestelde vragen over sperma.

Waar bestaat sperma uit?
Sperma bestaat voor een vijfde deel uit zaadvocht. Dit vocht wordt gemaakt in de prostaat. 70% van het sperma is slijmerig vocht wat gemaakt wordt door de zaadblaasjes in twee klieren die zich bij de prostaat bevinden. Dit slijmerige vocht, het prostaatvocht en de zaadcellen vormen samen het sperma wat naar buiten komt tijdens een zaadlozing.

Hoeveel sperma zit er in een zaadlozing?
Bij een zaadlozing komt 3 tot 5 ml sperma vrij. Meer Sperma tabletten kunnen de zaadproductie tot 4 keer vergroten.

Hoeveel zaadcellen zitten er in een zaadlozing?
Bij een gezonde man zitten er ongeveer 60 miljoen zaadcellen in een ml sperma. Minder dan 20 miljoen is te weinig. Meer Sperma kan het aantal zaadcellen in het sperma verhogen.

Hoeveel zaadlozingen per week zijn gezond?
3 tot 5 zaadlozing zijn aan te raden om de kwaliteit van het sperma optimaal te houden. Bij te veel zaadlozingen neemt de hoeveelheid sperma en het aantal zaadcellen af. Het lichaam heeft 36 uur nodig om de optimale hoeveelheid sperma te produceren. Te weinig ejaculeren is ook niet gezond, er zitten dan te veel dode en minder actieve zaadcellen in het sperma.

Hoe snel zwemt sperma?
Zaadcellen zwemmen 45 kilometer per uur. Ze worden geholpen door het vaginavocht en de samentrekkingen van de baarmoeder bij een vrouwelijk orgasme.

Hoe ver kun je sperma spuiten?
Gemiddeld spuit een man 17 tot 25 cm ver. Het record staat op 5,18 meter.

Hoe groot is een zaadcel?
De kop van een spermacel is 0,005 bij 0,003 mm en de staart 0,05 mm lang.

Wat is de beste temperatuur voor sperma?
De optimale temperatuur voor sperma is een lichaamstemperatuur van 37 graden. Pas op met hete ligbaden, saunabezoeken, strak ondergoed, slapen in een warme broek en werken met een laptop op schoot.

Hoe lang blijft sperma in leven?
Buiten het lichaam kan sperma enkele uren leven. Binnen het lichaam van een vrouw kan sperma 5 dagen in leven blijven. Op een toiletbril kan sperma tot 3 uur leven.

Op welk tijdstip is sperma het beste?
Sperma is ’s middags van de beste kwaliteit. Het lichaam en ook het sperma is dan het meest actief. Ochtendsperma is veel minder actief. In de winter heeft sperma ook een betere kwaliteit dan in de zomer.

Op welke leeftijd wordt de spermakwaliteit minder?
De kwaliteit van sperma blijft tot het 34e levensjaar optimaal, daarna neemt het aantal zaadcellen af. Na het 40e levensjaar neemt ook de spermaconcentratie en het percentage zaadcellen af. Het volume neemt na het 45e levensjaar af.

Kan sperma tegen de stroom in zwemmen?
Ja dat kan. De eicel stoot een chemische stof uit die de spermacellen tegen de stroom in kan laten zwemmen.

Is sperma slikken gezond?
Ja, sperma bevat vitamine C, calcium, proteïnen, sodium, zink, citroenzuur en vruchtensuikers en is erg goed voor je huid en haar. Het bevat 30 calorieën, 6 mg vet, 11 mg koolhydraten, 3 mg cholesterol en 150 mg proteïne.

Kun je allergisch zijn voor sperma?
Ja dat kan. 5% van de vrouwen is allergisch voor sperma.

Wat is de pH-waarde (zuurgraad) van sperma?
Sperma heeft een pH-waarde van 7,2 tot 8. Dit staat gelijk aan bier, tomaten en kaas.